باید آغاز ماه رمضان را آغاز سال صداقتمان قرار دهیم و پیش از ورود به آن به حساب خودمان رسیدگی کنیم که در یازده ماه گذشته میزان برخورداری یا عدم برخورداری ما از این فضیلت بینظیر چند درصد بود.
به گزارش خبرنگار مهر، بخشعلی قنبری استاد ادیان و عرفان دانشگاه در یادداشتی اهمیت ماه رمضان برای عارفان و سالکان پرداخته است:
میتوان گفت که سالکان، سالشان از رمضان آغاز میشود و با همین آغاز سالشان سعی میکنند به حساب همه کارشان رسیدگی کنند تا بتوانند در همین ماه خود ساخته و نواقص کارشان را صادقانه برطرف کنند. به تعبیر زیبای آیتالله جوادی آملی وقتی سالک صالح در پایان سال؛ یعنی در ماه شعبان حساب سالی؛ یعنی سود و زیان و عملکرد یک سال گذشته خود را بررسی میکند؛ بهخوبی درمییابد که یازده ماه برای رسیدن به مقصد کوشیده است و دیگر جای حرف زدن نیست، بلکه باید سکوت کند و از خدا بخواهد که او را به جایی برساند که غیر از خودش محبوب بالذات و مقصود بالاصل است چیزی از او نخواهد [۱]
براساس آنچه آوردیم اگر بخواهیم بر ماه عزیز رمضان نام بگذاریم میتوانیم اسامی مختلفی را یاد کنیم. شاید صداقت عنوان زیبندهای برای این ماه باشد؛ زیرا صداقت هماهنگی ساحتهای وجودی انسان با یکدیگر در پیشبرد اهداف معنوی است. به این صورت که حال و رفتاری از این ساحتها سر نمیزند که ساحت دیگر آن را نقض کند. به عنوان مثال در این هماهنگی همه قوا و ساحتها ساز واحدی میزنند و هیچکدام از آنها ساز مخالف نمیزند. از این جهت هر کس که میهمان این ماه دلانگیز را ببیند بیدرنگ به این صداقت و هماهنگی پی میبرد.
از این رو باید آغاز این ماه را با آغاز سال صداقتمان قرار دهیم و پیش از ورود به آن به حساب خودمان رسیدگی کنیم که در یازده ماه گذشته میزان برخورداری یا عدم برخورداری ما از این فضیلت بینظیر چند درصد بوده است؟ اگر دستکم در این مورد با خودمان صادق باشیم باید این حسابگری را بیطرفانه انجام دهیم که خدا در آخرت با محک صداقت قلبهایمان را خواهد سنجید.
متن کامل در ادامه مطلب...
نـــــــــارون...برچسب : نویسنده : 3naarvan14 بازدید : 102